Státní politika zaměstnanosti se zaměřením na Semilsko - Lebedová, Iveta (Univerzita Pardubice, 2009)
Bakalářská práce se zabývá problematikou státní politiky zaměstnanosti na Semilsku. Tuto práci tvoří dvě stěžejní oblasti. První je část teoretická, druhou je část praktická. Teoretická část je zpracována pomocí zdrojů odborné literatury. Zaměřuje se na vysvětlení pojmů souvisejících s nezaměstnaností, dále pojednává o činnosti úřadu práce a nástrojích státní politiky zaměstnanosti. Praktická část přibližuje konkrétní situaci na semilském trhu práce. Popisuje základní charakteristiku Semilska, zaměstnanost a volná pracovní místa, nezaměstnanost. Srovnává Semilsko s ostatními regiony Libereckého kraje a Českou republikou. Věnuje se výdajům na státní politiku zaměstnanosti.
State employment policy of Semily region
Keywords: Nezaměstnanost; Trh práce; státní politika zaměstnanosti; Semilsko; Unemployment; Labour Market; state employment policy; Semily region