Já, avatar: identitární dynamika ve věku virtuálních komunit - Filipová, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2016)
Práce se zaměřuje na utváření online identit a na vztah mezi online a offline identitami uživatelů virtuálního světa Second Life. Pomocí deiktické perspektivy popisuje přístupy, které uživatelé používají při adresování své identity. Také se zabývá vztahem mezi vzhledem uživatelů a jejich avatarů a jeho vlivem na identity.
Avatar me: identity dynamics in the age of virtual communities
Keywords: identity; deixe; virtuální svět; Second Life; identities; deixis; virtual world; Second Life