Výkonnost a efektivnost bankovního sektoru v České republice - Bartošová, Pavlína (Univerzita Pardubice, 2015)
Diplomová práce "Výkonnost a efektivnost bankovního sektoru v České republice" se zaměřuje na hodnocení výkonnosti a efektivnosti českého bankovního sektoru jako celku. V první části přibližuje pojmy výkonnost a efektivnost a definuje ukazatele využívané pro jejich hodnocení. Následně je provedena samotná analýza s využitím vybraných ukazatelů z oblasti struktury majetku a zdrojů, likvidity a rentability. Byla provedena komparace českého bankovního sektoru a vybraných bankovních sektoru v zahraničí. Zároveň byla provedena predikce dalšího vývoje.
Performance and efficiency of the banking sector in the Czech Republic
Keywords: bank sector; performance; effectiveness; future development prediction; bankovní sektor; výkonnost; efektivnost; predikce budoucího vývoje