Legislativní a etická problematika umělého ukončení těhotenství - Duspivová, Jana (Univerzita Pardubice, 2016)
V bakalářské práci se zaměřuji na legislativní a etickou problematikou umělého ukončení těhotenství v České republice. V teoretické části se zabývám vysvětlením základních pojmů a uvedením do problematiky umělého ukončení těhotenství. Ve výzkumné části zjišťuji pomocí dotazníkového šetření postoje a informovanost zdravotníků o umělém ukončení těhotenství.
Legislative and ethical issues of induced abortion
Keywords: umělé ukončení těhotenství; legislativa; etika; strategie "pro life"; strategie "pro choice"; induced abortion; legislative; ethics; strategy "pro life"; strategy "pro choice"