Vliv reklamy na spotřebitele - Bohatová, Kristýna (Univerzita Pardubice, 2025)
Bakalářská práce se zabývá vlivem reklamy na spotřebitele. Cílem práce je zhodnotit klíčové faktory vlivu reklamy na člověka (spotřebitele) se zaměřením na to, jak veřejnost vnímá reklamu a jak se ji nechává ovlivnit. V teoretické části jsou definovány základní pojmy týkající se reklamy, druhy reklamních médií a psychologické faktory ovlivňující chování spotřebitele. Praktická část obsahuje kvantitativní výzkum formou dotazníkového šetření mezi občany České republiky staršími 18 let.
The impact of advertising on consumers
Keywords: reklama; spotřebitel; nákupní chování; reklamní média; emoce; dotazník; advertising; consumer; purchasing behavior; advertising media; emotions; questionnaire