Posouzení výhodnosti technologie zimní údržby silnic v Královéhradeckém kraji : ekonomické porovnání vybraných úseků v zimní údržbě - Strieglerová, Petra (Univerzita Pardubice, 2008)
Podstatou práce je posouzení výhodnosti finančních nákladů při využívání stávajících technologií na vybraných úsecích v Královéhradeckém kraji. K upřesnění a doplnění cíle práce složí zpracované meteorologické hodnoty pro každou oblast zvlášť. Pro orientaci a stanovení výsledných závěrů je v práci i možný návrh případného zavedení nových technologií.
The examination of winter maintainance technology of the roads in the¨Hradec Králové Region and the economical comparison of the selected section from the point view of the winter road maintainance
Keywords: Costs; technologies; roads; gritting vehicles; winter road maintainance; Náklady; technologie; pozemní komunikace; sypače; zimní údržba