Multimodální přeprava zboží mezi ČR a severomořskými přístavy s využitím Česko-saských přístavů s. r. o. - Duben, Jiří (Univerzita Pardubice, 2011)
Tato bakalářská práce zpočátku pojednává o historii nákladní dopravy v Děčíně a překladiště v Loubí. V další části práce je popis současné dopravní infrastruktury a zbožových proudů s vazbou na vnitrozemskou vodní cestu, řeku Labe. Následuje nákladová analýza multimodálních přeprav a nalezení příčin krizového stavu vodní dopravy na Labi.
Multimodal transport of goods between the Czech Republic and seaports of the North sea using the Czech-Saxon ports Ltd
Keywords: multimodální přeprava; přístavy; vodní doprava; přepravní náklady; multimodal transport; ports; inland waterway; transportation costs