Analýza metod pro určení rychlosti signálu GPR - Kurel, Robin (Univerzita Pardubice, 2019)
Bakalářská práce je zaměřená na analýzu metod určení rychlosti signálu GPR a jejich porovnání. V teoretické části jsou popsány základní principy fungování, metody práce a nastavení GPR včetně popisu a analýzy metod pro zjišťování rychlosti průchodu signálu různými materiály. V praktické části se práce věnuje sérii experimentálních měření na laboratorních vzorcích umístěných v IBC v laboratořích VVCD. Tyto experimenty měly za cíl simulovat znečištění materiálu železničního štěrkového lože a vliv tohoto jevu na změnu rychlosti šíření signálu GPR v tomto materiálu. Vyhodnocení jednotlivých měření bylo provedeno ve specializovaném programu ReflexW.
Analysis of GPR methods for velocity determination
Keywords: georadar; GPR; rychlost šíření; permitivita; georadar; GPR; velocity of radar signal; permitivity