Proteinové biomarkery neurodegenerativních chorob - Svobodová, Petra (Univerzita Pardubice, 2020)
Tato bakalářská práce je zaměřena na proteinové biomarkery u neurodegenerativních chorob, které jsou zapotřebí pro podporu klinického hodnocení a urychlení diagnostiky. Cílem této práce je shrnutí poznatků o vybraných neurodegenerativních chorobách, výběr specifických proteinových biomarkerů pro daná onemocnění a metody jejich stanovení.
Protein Biomarkers of Neurodegenerative Diseases
Keywords: neurodegenerativní onemocnění; proteinové biomarkery; zobrazovací metody; neurodegenerative diseases; protein biomarkers; imaging methods