Efekty vznikající aplikací přístupu triple-helix v praxi - Panchártková, Jana (Univerzita Pardubice, 2017)
Diplomová práce se zabývá odhalením a analýzou jednotlivých efektů, jež vznikají přístupem Triple Helix v praxi. Teoretická část je zaměřena na problematiku znalostní ekonomiky a spolupráce na principu Triple Helix, jakožto i konkrétních forem této spolupráce sektoru vědy a výzkumu, podnikatelského a veřejného sektoru. Praktická část se věnuje analýze konkrétního případu spolupráce Triple Helix, jímž je klastr Nanoprogres, z. s. Zde je charakterizován klastr, představeni aktéři spolupráce a následně je věnována pozornost jednotlivým efektům, jež touto spoluprací vznikají.
The Effect resulting from the application of the Triple Helix approach in practice
Keywords: znalostní ekonomika; transfer znalostí; spolupráce; přístup Triple Helix; klastry; knowledge-based economy; knowledge transfer; cooperation; Triple Helix approach; clusters