Magnetická rezonance mozku u nemocných s mozkovým nádorem - Novotná, Tereza (Univerzita Pardubice, 2018)
Magnetická rezonance dosáhla v posledních letech velkého rozvoje a jejím využitím v medicíně se otevřely nové obzory co se týče diagnostiky. Magnetická rezonance mozku je v současné době nenahraditelnou vyšetřovací metodou při nádorovém onemocnění. S postupným technickým vývojem se tak objevují stále nové možnosti, jak magnetickou rezonanci využít při diagnostice a léčbě novotvarů v mozku. Spolu s ostatními diagnostickými metodami nám tak razí cestu ke komplexní a správné léčbě.
Magnetic resonance in the brain tumor patients
Keywords: magnetická rezonance; vyšetření; diagnózy; pacienti; mozek; nádory; magnetic resonance; screening; diagnosis; patients; brain; tumors