Pseudohalogenidové komplexy bis(cyklopentadienyl)titanité. - Křižan, Martin (Univerzita Pardubice, 2011)
Byly připraveny komplexy bis( cyklopentadienyl)titanité s vázanými pseudohalogenidovými ligandy. Charakterizace byla provedena pomocí IR, Raman, UV-Vis a EPR spektroskopie. U dvou připravených sloučenin byla stanovena molekulová struktura pomocí RTG difrakce.
Bis(cyclopentadienyl) titanium(III) pseudohalide complexes.
Keywords: cyklopentadienyl; pseudihalogenidy; spektroskopie; titanium; spectroscopy