Očistcová kaple v Piaristické koleji v Litomyšli : severozápadní luneta Modlitba za duše v očistci - Krejbichová, Dita (Univerzita Pardubice, 2004)
Práce se věnuje záchranným restaurátorským zásahům provedeným na výzdobě kaple Očistec piaristické koleje v Litomyšli. Jedná se o úsek malby ze souboru barokních nástěnných maleb fresco-secco od neznámých autorů, konkrétně o výjev Modlitba za duše v očistci ze severozápadní lunety.
Keywords: restaurátorské dokumentace; restaurování; nástěnné malby; techniky nástěnné malby; fresco-secco; průzkumy; baroko; piaristé