Změny v charakteru partnerského soužití - Nosková, Petra (Univerzita Pardubice, 2008)
Předmětem práce je sňatečnost a změny partnerského soužití mladé generace. Těžiště této práce je v teoretické části, která je zejména zaměřena na sňatečnost a rodinu. Autorka se snaží o srovnání manželství a nesezdaného soužití, ve smyslu postojů k rodině, dělbě domácích prací a zhodnocení například rozdílu v hospodaření s příjmy sezdaných a nesezdaných párů. Pozornost je zde také věnována rozšíření nových forem partnerského soužití, přičemž důraz je kladen na kohabitaci a novou formu ,,soužití" LAT (tj. oddělené soužití). V neposlední řadě tvoří významnou součást této práce sekundární analýza provedených výzkumů týkajících se daného tématu.
The changes of the nature of the partner coexistance
Keywords: Family; nuptiality; marriage; cohabitation; Rodina; sňatečnost; manželství; Nesezdané soužití