(Ne)zaměstnanost absolventů VŠ - Martinová, Renata (Univerzita Pardubice, 2008)
Tato práce se zabývá problematikou nezaměstnanosti - vymezením pojmu, jejím základním dělením a možnostmi ovlivňování tohoto sociologického jevu. Je zde uveden vývoj nezaměstnanosti, ekonomický a sociální pohled na ni a dopady tohoto sociologického jevu na člověka. Práce je cíleně zaměřena na skupinu absolventů vysokých škol a jejich pozici na trhu práce. Součástí práce je dotazník, jehož prostřednictvím jsou zjišťovány preference absolventů vysokých škol při výběru jejich budoucího zaměstnání.
(Un)employment of university graduates
Keywords: Nezaměstnanost; sociologické průzkumy; absolventi; Úřad práce; Unemployment; sociological research; graduates; employment office