Vývoj přístupu k problematice ochrany obyvatelstva na území současné České republiky - Tschöpová, Gabriela (Univerzita Pardubice, 2020)
Práce se zabývá vývojem přístupu k problematice ochrany obyvatelstva. Jsou v ní detailněji popsány jednotlivá období ochrany obyvatelstva. Na základě získaných informací a dat z těchto období je vytvořena tabulka veškerých a zobecněných hrozeb a v každém období je stanoveno, jaké hrozby byly ochranou obyvatelstva vnímány. Následně na základě sestavené tabulky ze všech období je vyhodnocen vývoj přístupu k problematice ochrany obyvatelstva na území současné České republiky.
Development in the approach to civil protection issues in the territory of the contemporary Czech Republic
Keywords: ochrana obyvatelstva; vývoj; hrozba; civil protection; development; threat