Předpoklady pro změnu přepravního chování s cílem zvýšit obsazenost vlaků osobní dopravy v relaci Mělník - Praha - Jandečka, David (Univerzita Pardubice, 2022)
Práce identifikuje klíčové předpoklady a hybatele pro změnu přepravního chování scílem rebalance podílu na přepravním trhu ve prospěch železnice v relaci Mělník -Praha a zpět. Definuje současné možnosti osobní přepravy s důrazem na veřejnou dopravu a následně popíše návrh opatření k převodu podstatné části poptávky a výkonů na železniční tratě.
Prerequisites for a change in transport behavior in order to increase the occupancy of passenger trains on the Mělník - Prague route
Keywords: železniční osobní doprava; regionální autobusová doprava; integrované dopravní systémy; veřejná osobní doprava; rail passenger transport; regional bus transport; integrated transport systems; public passenger transport