Úloha a význam kulturních plísní v potravinách - Horská, Anna (Univerzita Pardubice, 2019)
Bakalářská práce se v první části zabývá vlastnostmi a rolí kulturních plísní v potravinářském průmyslu, fermentovanými výrobky jako jsou sýry a sójové produkty a jejich stručnou technologii výroby. V další části přibližuje problematiku využití kulturních plísní v přípravě uzenin, konkrétně suchých fermentovaných uzenin. Na závěr je zmíněna jejich bezpečnost a způsoby balení.
The role and importance of cultural fungi in foods
Keywords: kulturní plísně; sušené fermentované uzeniny; fermentované výrobky; sója; kultural fungi; dry fermented sausages; fermented products; soya