Láska jako sjednocení - Váňová, Anna (Univerzita Pardubice, 2021)
Bakalářská práce se zabývá tématem "Láska jako sjednocení". Na vybraných autorech (Nozick, Delaney, Solomon) a jejich nejznámějších textech představím koncept lásky jako vytváření zásadního svazku my. Po představení celého konceptu jsou prozkoumány námitky, které proti tomuto konceptu byly vzneseny. V závěrečných kapitolách argumentuji, jestli je svazek my udržitelný, či nikoli.
Love as unio
Keywords: Láska; svazek my; romantická láska; Love; bond we; romantic love