Modernizace železniční trati Doudleby nad Orlicí - Rokytnice v Orlických horách - Sodoma, Jan (Univerzita Pardubice, 2024)
Tato diplomová práce obsahuje podmínky pro dosažení cestovní doby do 25 minut na trati Doudleby nad Orlicí - Rokytnice v Orlických horách. Analytická část obsahuje historický kontext železniční trati, který ovlivňuje i současnost. Dále obsahuje demografii a popis současného stavu infrastruktury. Pro dosažení cestovní doby 25 minut bylo posouzeno nasazení jiných hnacích vozidel i úpravy trati. Bylo prověřeno několik variant, ze kterých vznikly podmínky pro dosažení cestovní doby do 25 minut.
Modernization of the railway line Doudleby nad Orlicí - Rokytnice in Orlické hory
Keywords: zkrácení cestovní doby; Doudleby nad Orlicí; Rokytnice v Orlických horách; RegioFox; RegioNova; RegioShuttle; reduction of travel time; Doudleby nad Orlicí; Rokytnice v Orlických horách; RegioFox; RegioNova; RegioShuttle