Specifické formy ekonomiky a organizace a vzdělávání prostřednictvím Českého svazu vědeckotechnických společností - Buchtová, Martina (Univerzita Pardubice, 2017)
Cílem bakalářské práce "Specifické formy ekonomiky a organizace a vzdělávání prostřednictvím Českého svazu vědeckotechnických společností" je analyzovat současný stav ve vzdělávání dospělých. Teoretická část je zaměřena na celoživotní vzdělávání jako celek, možné oblasti a formy vzdělávání. V další části jsou popsány různé motivy a bariéry, které ovlivňují zájem o další vzdělávání. Závěrečná část teorie je zaměřena na fungování zajišťování celoživotního vzdělávání z pohledu vzdělávací organizace. Praktická část se formou dotazníků snaží ověřit, zda poznatky z teoretické části se shodují s tím, jak vzdělávání vnímají respondenti v běžném životě. Otázky se týkají jejich zájmu o další vzdělávání a možné bariéry, které by jim bránily se dále vzdělávat.
Specificformsofeconomicorganization and training by the Czech AssociationofScientific and TechnicalSocieties
Keywords: celoživotní vzdělávání; motivace; bariéry ve vzdělávání; marketing; lifelonglearning motivation; barrier in education; marketing