Korecká, LucieBártová, Michaela2020-09-162020-09-1620202020-07-20https://hdl.handle.net/10195/76478Práce se zaměřuje na popis sacharidů a sladidel, na jejich rozdělení, vlastnosti a metabolické pochody, kterým podléhají v organismu. V práci j sou také uvedeny některé alternativy, kterými se nahrazuje klasický cukr. Zabývá se zároveň účinky sacharidů na organismus. Závěrečná část práce pojednává o tzv. nízkosacharidové dietě, jejímu popisu, adaptaci a příznivému vlivu na zdraví člověka.74 s.czeBez omezenísacharidyglukózafruktózasacharózasladidlametabolismus sacharidůnízkosacharidová stravacarbohydratesglucosefructosesucrosesweetenersmetabolism of carbohydrateslow- carbohydrate dietSacharidy ve stravě a jejich vliv na organismusCarbohydrates in diet and their influence to organismbakalářská práce40062