Biochemické askpekty osteoporózy - Vavrušová, Nicol (Univerzita Pardubice, 1997)
Kompilační práce je zaměřena na osteoporózu jako na problém poruchy kostního metabolismu, na faktory, které ji ovlivňují a na biochemické markery osteoporózy. Tyto markery jsou zde popsány nejprve obecně (struktura, funkce, jejich hladina v organismu při osteoporóze) a pak je zhodnoceno jejich stanovení a užití v laboratorní praxi.