Fyzická námaha jako součást rehabilitačního a resocializačního procesu při léčbě závislostí - Zdychová, Karolína (Univerzita Pardubice, 2024)
Práce se zaměřuje na roli fyzické námahy (práce, sportu) v problematice rehabilitace a resocializace osob, které se potýkají se závislostmi. V teoretické části se věnuje vysvětlení základní terminologie, druhům závislostí a možnostech jejich řešení, organizacím, které pracují s osobami závislými a přínosu fyzické aktivity pro jedince. Jsou zde zmíněny také projekty, které souvisí se zmiňovanou problematikou. Cílem praktické části je prostřednictvím kvantitativního šetření zjistit, s jakými závislostmi se lidé nejvíce potýkají a jaké aktivity jim pomáhají v boji se svým neduhem.
Physical Exercise as Part of the Rehabilitation and Resocialization Process in Addiction Treatment
Keywords: závislost; drogy; rehabilitace; resocializace; prevence; fyzická námaha; addiction; drugs; rehabilitation; resocialization; prevention; physical exertion