Arytmie v přednemocniční neodkladné péči - Diviš, Patrik (Univerzita Pardubice, 2016)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na arytmie v přednemocniční neodkladné péči. V teoretické části stručně popisuje převodní systém srdeční, diagnostiku arytmií, systematiku nejznámějších a nejzávažnějších arytmií a jejich léčebné postupy v přednemocniční neodkladné péči. Praktická část je věnována třem případovým kazuistikám, ve kterých je popsán průběh od přednemocniční péče, přes nemocniční péči až po propuštění pacientů do domácí péče.
Arrhythmias in pre-hospital emergency care
Keywords: maligní arytmie; přednemocniční neodkladná péče; elektrokardiografie; terapeutický přístup; srdce; malignant arrhythmias; pre-hospital emergency care; electrocardiography; therapeutic approach; heart