Zvyšování efektivnosti a výkonnosti firemních procesů - Stejskal, Michal (Univerzita Pardubice, 2008)
Bakalářská práce se zabývá zvyšování efektivnosti a výkonnosti firemních procesů. Cílem práce je za pomoci softwarového nástroje ARIS zefektivnit výkonnost firemních procesů. V bakalářské práci je popsána část procesu u vybrané firmy a na základě rozboru jsou vyhodnoceny. V první kapitole jsou uvedeny základní pojmy, které se týkají základních pojmů firemních procesů a procesního řízení. V další kapitole je zmiňováno o Metodice ARIS a jeho použití v praxi. Dále je zde věnována pozornost problematice efektivitě a výkonnosti firemních procesů, zaměření a hledaní přínosů podnikové strategie procesů. Poslední kapitola pojednává o společnosti GMS Velkoobchod, s.r.o. kde je popsán konkrétní popis procesního modelu pomocí nástroje ARIS.
Increase of effectiveness and efficiency of the business processes
Keywords: methodology ARIS; enterprises; Business processes; process models; Optimization; metodika ARIS; podniky; Podnikové procesy; procesní modely; Optimalizace