Životní spokojenost žen po ukončené léčbě karcinomu prsu - Beranová, Tereza (Univerzita Pardubice, 2018)
Tématem diplomové práce je životní spokojenost žen po ukončené léčbě karcinomu prsu. Hlavním cílem práce je zjistit kvalitu života a životní priority žen po onemocnění karcinomem prsu a porovnat se zjištěnou kvalitou života u skupiny ženské populace bez onkologického onemocnění. Práce je členěna na teoretickou a praktickou část. V teoretické části je zpracována epidemiologie, etiologie, diagnostika a léčba karcinomu prsu. Podstatná část práce je věnována psychosomatice, rešerším na podobné téma. Praktická část obsahuje vyhodnocení dotazníkového šetření zaměřené na kvalitu života a životní priority. Diplomová práce je doplněna o přehledné a významné přílohy vztahující se k problematice karcinomu prsu a výzkumu.
Life satisfaction of women after completed treatment of breast carcinoma
Keywords: kvalita života; životní spokojenost; karcinom prsu; dotazník WHOQOL BREF; quality of life; life satisfaction; breast carcinoma; WHOQOL-BREF instrument