Možnosti využití záznamových zařízení umístěných ve vozidlech k analýze dopravních situací - Motl, Filip (Univerzita Pardubice, 2021)
Tato práce se zaměřuje na dopravní nehodovost účastníků silničního provozu. První kapitola rozebírá podmínky provozování silniční dopravy včetně charakteristiky prvků bezpečnosti v autě. Druhá kapitola je zaměřena na analýzu dopravních nehod v České republice a zjištění reakci řidičů před dopravní nehodou. Třetí kapitola se věnuje porovnání aktuálního bodového systému a návrhu novely zákona o provozu vozidel na pozemních komunikacích pro rok 2022. Čtvrtá kapitola hodnotí tyto dvě varianty a doporučuje tu nejvhodnější.
Possibilities of using dashboard cameras placed inside the vehicles for analysis of traffic situations
Keywords: dopravní nehoda; nehodovost; vznik dopravní nehody; následky dopravní nehody; traffic accident; accident rate; occurrence of traffic accident; consequences of traffic accident