Oceňování nehmotného majetku a jeho zachycení ve finančním účetnictví - Pohlová, Tereza (Univerzita Pardubice, 2007)
Diplomová práce se zabývá oceňováním nehmotného majetku a jeho zachycením ve finančním účetnictvím. Definuje pojmy související s danou problematikou. Popisuje metody použitelné k oceňování nehmotného majetku a možnosti jeho evidence ve finančním účetnictví. Práce také ukazuje praktické použití vybraných metod ocenění nehmotného majetku. Jsou zde nastíněny některé problémy související se zachycením nehmotného majetku ve finančním účetnictví. V závěru jsou zhodnoceny použité metody a postupy.
The assessing of intangible assets and its putting down to the financial accounting
Keywords: financial accounting; assessing; intangible assets; Finanční účetnictví; oceňování; nehmotný majetek