Modelování a hodnocení vyhýbacího manévru silničního vozidla - Pokorný, Jan (Univerzita Pardubice, 2003)
Práce je zaměřena na oblast stability a řiditelnosti vozidla ve vztahu k bezpečnosti silničního provozu a analýze kritických situací, které v běžném provozu na silničních komunikacích nastávají. Cílem práce bylo vytvořit na základě známých teoretických poznatků v oblasti řiditelnosti a stability vozidel počítačový program, který postihoval problematiku vyhýbání vozidla překážce a ověřit přesnost těchto teoretických poznatků a tudíž i programu experimentem.
TheModelling and evaluation of vehicle avoiding manoeuvre
Keywords: Silniční vozidla; řiditelnost; stabilita; silniční provoz; bezpečnost provozu