Zdanění bank - Krigovský, Filip (Univerzita Pardubice, 2018)
Bakalářská práce se zabývá vymezením finančních institucí a problematikou bankovních daní. Jejím cílem je analýza bankovní daně ve vybraných zemích. Práce popisuje způsob fungování bankovního systému. Dále je zaměřena na vymezení bankovní daně a její jednotlivé typy. Práce vymezuje specifika jednotlivých bankovních daní ve vybraných zemích.
Taxing banks
Keywords: banky; daně; bankovní daň; bankovní systém; zdanění; banks; taxes; bank tax; banking system; taxing