Porovnání předběžných a výsledných kalkulací vybrané skupiny výkonů v podniku - Hrdina, Petr (Univerzita Pardubice, 2016)
Tato práce se zabývá předběžnými a výslednými kalkulacemi v podniku. Teoretická část popisuje vnitropodnikové ekonomické řízení, charakteristiku nákladů a kalkulace. Praktická část je zaměřena na popis společnosti Brück AM spol. s r.o. a na analýzu kalkulačního systému v podniku. Následně jsou porovnány předběžné a výsledné kalkulace pro vybrané výkony. Jejich odchylky jsou analyzovány včetně jejich možného původu. Závěr práce obsahuje shrnutí a doporučení pro podnik.
Comparison of preliminary and final calculations of a selected group of performances in a chosen enterprise
Keywords: náklady; kalkulace; kalkulační metody; výkony; kalkulační jednice; costs; calculation; calculation methods; performances; calculation unit