Uplatnění rovné daně v daňové soustavě ČR - Vitková, Martina (Univerzita Pardubice, 2008)
Bakalářské práce je zaměřena na problematiku rovné daně. Nejprve je stručně rozebrán pojem daň obecně, daňové principy a historie daní. Poté je pozornost věnována daňovému systému České republiky se zaměřením na fyzické osoby. Další části se věnují jiným způsobům zdanění příjmů, konkrétně rovné dani. V této souvislosti je bakalářská práce zaměřena na novelu zákona o dani z příjmů platné od 1. 1. 2004 na Slovensku a na daňové změny platné od 1. 1. 2008 v České republice. V závěru bakalářské práce jsou uvedeny dodatečné efekty zavedení rovné daně.
Using the flat tax in the system of the taxation in the Czech Republic
Keywords: flat tax; tax system; fiscal reforms; Taxes; fictitious persons; natural persons; rovná daň; daňová soustava; daňové reformy; Daně; právnické osoby; fyzické osoby