Identifikace poruch vozovek PK a jejich příčin na vybraných úsecích silniční sítě v Pardubickém kraji - Rafael, Karel (Univerzita Pardubice, 2021)
Práce se zabývá sběrem a identifikací poruch vozovek a stanovením intenzity dopravy. Pro zjištění intenzity dopravy se použil radarový detektor pro analýzu silničního provozu. Byla provedena kalibrace a stanovila se přesnost měření podle tří různých lokalit, kde se přístroj aplikoval a porovnal s ručním sčítáním dopravy. Po stanovení přesnosti byla zrealizována analýza dopravy na vybraných úsecích silniční sítě v Pardubickém kraji, byla provedena prohlídka a sběr poruch. A na závěr bylo provedeno vyhodnocení
Identification of defects of road pavements and their causes on selected sections of the road network in the Pardubice Region
Keywords: doprava; silnice; intenzita; prohlídka; konstrukce; poruchy; vozovky; transport; roads; intensity; inspection; construction; defects; pavement