Možnosti využití DPZ při hodnocení abiotických složek životního prostředí - Kovandová, Jitka (Univerzita Pardubice, 2008)
Tato bakalářská práce seznamuje s principy dálkového průzkumu země(DPZ). Zaměřuje se na možnosti hodnocení chemických vlastností abiotických složek životního prostředí ze snímků DPZ. Dále jsou zde uvedeny vlastnosti nejdůležitějších snímacích senzorů DPZ, které jsou vhodné pro hodnocení chemických vlastností abiotických složek životního prostředí. A také jsou zde zmíněny příklady aplikací DPZ při hodnocení přítomnosti chemických látek ve vodě, půdě a ovzduší.
Possibilities of RS usage for evaluation of abiotic components of environment
Keywords: dálkový průzkum Země; družicové systémy; abiotické složky životního prostředí