Distribuční úlohy lineárního programování jako podpora manažerského rozhodování - Moravcová, Tereza (Univerzita Pardubice, 2023)
Diplomová práce se zabývá popisem operačního výzkumu, lineárního programování a distribučními úlohami. Následně jsou vybrané metody distribučních úloh aplikovány na praktickém příkladu vybraného podniku Coleman S.I., a.s., zabývající se prodejem střešních krytin, fasád a doplňkového sortimentu. Cílem práce je zefektivnění přepravy zboží z poboček podniku k odběratelům s důrazem na minimalizaci přepravních nákladů.
Distribution problems of linear programming as support for managerial decision-making
Keywords: operační výzkum; lineární programování; distribuční úlohy; dopravní problém; dopravní kontejnerový problém; manažerské rozhodování; operations research; linear programming; distribution problems; transportation problem; transportation container problem; managerial decision making