Výroba kávovin v pardubickém regionu v meziválečném období - Vtípil, Jan (Univerzita Pardubice, 2009)
Diplomová práce se snaží na příkladu pardubického regionu v meziválečném období nastínit vývoj jednoho z typických odvětví českého potravinářského průmyslu, výrobu kávových náhražek. Téma se snaží postihnout na základě studia matriálů podnikových archivů, archivů obcí, dobového tisku i odborné literatury.
The production of coffee substitutes in region of Pardubice between world wars
Keywords: cikorka; káva; kávové náhražky; potravinářský průmysl; Pardubicko; chicory; coffee; coffee substitutes; food industry; Pardubice Region