Analýza nezaměstnanosti a činnosti Úřadu práce v Hradci Králové - Čtvrtečková, Veronika (Univerzita Pardubice, 2007)
Tato diplomová práce se zabývá analýzou nezaměstnanosti a činností úřadu práce v Hradci Králové. První část práce se zabývá základní charakteristikou daného problému pro lepší pochopení této problematiky. Druhá část je zaměřena na státní politiku zaměstnanosti České republiky. Cílem třetí kapitoly je představit město a jeho okolí z pohledu nabídky a poptávky na trhu práce. Čtvrtá část se věnuje činnosti Úřadu práce v Hradci Králové a souvisí s ní i poslední část diplomové práce, která vyhodnocuje praktické zkušenosti uchazečů o zaměstnání s přístupem pracovníků úřadu práce.
Analysis of unemployment and activity of Employment office in Hradec Králové
Keywords: Nezaměstnanost; Trh práce; Úřady práce; politika zaměstnanosti