Servitizace u fumigantů v Lučebních závodech Draslovka a.s. Kolín - Podškubková, Lucie (Univerzita Pardubice, 2020)
V práci je provedena cílená rešerše zaměřená na vymezení pojmu servitizace, okolnosti jejího vývoje, identifikaci důvodů vedoucích výrobní podniky k servitizaci, možnosti zjišťování připravenosti podniků pro servitizaci a na implementaci servitizace. Důraz je kladen na pojetí servitizace ve výrobních podnicích chemického průmyslu. Praktická část je zaměřena na servitizaci u fumigantů v Lučebních závodech Draslovka a.s. Kolín. Nejprve je v ní popsáno pojetí obchodu s fumiganty. Následně jsou specifikovány služby poskytované společností v oblasti fumigantů a důvody vedoucí společnost u fumigantů k servitizaci. V práci je dále popsán a analyzován současný stav servitizace u fumigantů. Na závěr jsou uvedena doporučení pro další rozvoj servitizace ve společnosti.
Servitization of fumigants in Lucebni zavody Draslovka a.s. Kolin
Keywords: servitizace; PSS; systém výrobek-služba; důvody k servitizaci; připravenost pro servitizaci; implementace servitizace; Lučební závody Draslovka a.s. Kolín; fumigant; EDN; BLUEFUME; servitization; PSS; product-service system; drivers for servitization; capacity for servitization; implementing servitization; Lucebni zavody Draslovka a.s. Kolin; fumigants; EDN; BLUEFUME