Alternativní přenos pojistných rizik - Krupičková, Barbora (Univerzita Pardubice, 2016)
Práce se zabývá riziky v pojišťovnictví, jejich klasickými metodami zajištění, ale především metodami alternativními. Dále je zaměřena na sekuritizaci pojistných rizik, jejich převodu do podoby cenných papírů nebo derivátů, především katastrofických dluhopisů.
Alternative risk transfer
Keywords: rizika; přenos rizik; alternativní přenos rizik; sekuritizace pojistných rizik; dluhopisy; risk; risk transfer; reinsurance; alternative risk transfer; securitization of insurance risk; bonds