Analýza a rozvoj lázeňství v České republice: lázeňské a přírodní léčivé zdroje - Součková, Lucie (Univerzita Pardubice, 2010)
Bakalářská práce se věnuje problematice lázeňství. Zabývá se analýzou a rozvojem lázeňství v České republice se zaměřením na lázeňské přírodní a léčivé zdroje. Dále se věnuje lázeňské péči, lázeňským léčebným procedurám a indikacím lázeňské péče. Praktická část je zaměřena na Lázně Bělohrad, konkrétně na jejich přírodní léčivé zdroje a lázeňské procedury.
Analysis and developement of spa resort in the Czech Republic: spa and natural healing resources
Keywords: Lázeňství; přírodní léčivé zdroje; lázeňská péče; Cestovní ruch; Lázně Bělohrad; spa; natural healing resources; spa care; Tourism