Hodnocení Jihočeského kraje z hlediska cen nemovitostí určených pro bydlení v návaznosti na ekonomický růst regionu - Staňková, Ivana; Volek, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2006)
Úroveň bydlení je úzce propojena s ekonomickým růstem a rozvojem regionu. Vzájemné vazby mezi bydlením a celkovým vývojem území jsou ovlivňovány technickými, přírodními, sociálními a kulturními podmínkami. Článek se zabývá rozborem cen dosahovaných na trhu nemovitostí určených pro bydlení na sledovaném území Jihočeského kraje za pomocí ukazatelů bytové výstavby. V příspěvku je též sledován vztah mezi ekonomickým růstem Jihočeského kraje a bytovou výstavbou v regionu a cenami nemovitostí pro bydlení.
Keywords: Jihočeský kraj; ceny nemovitostí; bytová výstavba; ekonomický růst; South Bohemia; real estate prices; residential construction; economic growth