Využití netechnických dovedností v přednemocniční péči - Bouček, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2020)
Práce je zaměřena na využití netechnických dovedností v přednemocniční péči. Základem netechnických dovedností je týmová spolupráce, vedení týmu, rozhodovací proces a situační povědomí. Tyto oblasti jsou spjaty pomocí komunikace. Ta je ovšem ve zdravotnictví považována za jednu z nejslabších oblastí, což může mít za následek vznik nedorozumění, komunikačního šumu a konfliktů. To má za následek selhání lidského faktoru, kterému je připisováno velké množství chyb.
Use of non-technical skills in pre-hospital care
Keywords: netechnické dovednosti; komunikace; leadership; tým; týmová práce; situační povědomí; krizové řízení lidských zdrojů; non-technical skills; communication; leadership; team; teamwork; situational awareness; crisis management of human resources