Využití UAV k zachycení multimediálního obsahu - Ešpandr, Jakub (Univerzita Pardubice, 2023)
Tato bakalářská práce si klade za cíl představit možnosti využití bezpilotních leteckých systémů k zachycení odlišných multimediálních prvků. V teoretické části řeší historii, rozdělení UAV dle jejich konstrukce a právního hlediska, druhy multimédií a jednotlivé prvky leteckého vizuálního obrazu. V praktické části je práce doplněna o ukázky demonstrující možné výstupy jednotlivých mediálních prvků spolu s popisem základních kroků při jejich vzniku.
The use of UAVs for capturing multimedia content
Keywords: multimédia; UAV; bezpilotní létající systém; dron; letecké foto a video; mapování; fotogrammetrie; multimedia; UAV; Unmanned Aerial Vehicle; drone; aerial photography and videography; mapping; photogrammetry