Stanovení etanolu v alkoholických nápojích - Řeháková, Barbora (Univerzita Pardubice, 2016)
Tato bakalářská práce je věnována stanovení etanolu v alkoholických nápojích, především v medovině. Popisuje možné metody stanovení obsahu etanolu, se zaměřením na plynovou chromatografii a destilační metodu. Výsledkem práce je určení obsahu etanolu v medovině a porovnání naměřených hodnot získaných metodou plynové chromatografie a destilační metodou.
Determination of ethanol in alcoholic beverages
Keywords: medovina; etanol; plynová chromatografie; destilační metoda; mead; ethanol; gas chromatography; distillation method