Síťový plánovač a exekutor dávkových úloh - Joukl, Martin (Univerzita Pardubice, 2023)
Cílem bakalářské práce je návrh a implementace systému pro plánování dávkových úloh v prostředí počítačových clusterů. Implementovaný systém se skládá ze dvou částí, ze serveru a z několika klientů, a umožňuje zadání dávkové úlohy serveru a poté její následné naplánování a vykonání na výpočetních uzlech. Veškerá komunikace mezi serverem a klienty je šifrovaná pomocí asymetrické a následně symetrické kryptografie. Server je aplikace s grafickým rozhraním, klient je konzolová aplikace. Obě aplikace jsou multiplatformní a podporují operační systémy Windows a Linux.
Network planner and executor of batch jobs
Keywords: dávková úloha; plánovač dávkových úloh; Slurm; PBS Professional; batch job; batch job planner; Slurm; PBS Professional