Společenská odpovědnost podniku DHL Express (Czech Republic) s.r.o. - Hudzíková, Petra (Univerzita Pardubice, 2008)
Diplomová práce se zabývá společenskou odpovědností podniku (CSR). V teoretické části jsou nejdříve vysvětleny základní pojmy od managementu přes manažerskou etiku až po firemní kulturu. Větší pozornost je věnována charakteristice společenské odpovědnosti, jejímu vývoji, teoretickým přístupům a standardům. Zmíněno je též postavení CSR v mezinárodním kontextu. V praktické části je analyzováno společensky odpovědné chování vybraného podniku. Závěr práce obsahuje zhodnocení zjištěné situace a návrhy na zlepšení.
Social responsibility of the company DHL Express (Czech Republic), Ltd.
Keywords: social responsibility; ethics; Corporate Culture; CSR; společenská odpovědnost; etika; stakeholders; Podniková kultura