Analýza marketingového mixu komerční televizní stanice - Maurerová, Iveta (Univerzita Pardubice, 2021)
Tato bakalářská práce na téma "Analýza marketingového mixu komerční televizní stanice" se zabývá reklamní činností a jejich metodami a principy ve firmě TV Nova s.r.o. V teoretické části byly definovány významné pojmy související s marketingem a marketingovým mixem, působení reklam na určitou skupinu lidí, její záměry, zvuková ovlivňování a konkrétní působení na okolí. Analytická část obsahuje analýzu působení reklam na cílové skupiny a analýzu konkrétních reklamních spotů a vysílání vkomerční televizi Nova vzhledem k divákům. Cílem této práce je provedení analýzy současných produktových aktivit vybrané společnosti, provedení zhodnocení principů a metod reklamní činnosti a stanovení doporučení pro případnou optimalizaci.
Analysis of the marketing mix of a commercial television station
Keywords: reklama; televize; diváci; cílová skupina; TV Nova; sledovanost; advertising; television; viewers; target group; TV Nova; viewership