Lidské zdroje v informačních a komunikačních technologiích - Holeček, Marek (Univerzita Pardubice, 2007)
Vývoj a změny v oblasti informačních a komunikačních technologií způsobují změny modelů podnikání ale jsou provázeny neméně důležitými, i když mnohdy na první pohled méně patrnými, změnami v oblasti lidských zdrojů. Velmi zajímavý je v této souvislosti vývoj lidských zdrojů ve vlastní IT oblasti. Bakalářská práce je zaměřena na analýzu lidských zdrojů v informačních a komunikačních technologiích. Na jejich základě poukazuje na zajímavé trendy, které lze vysledovat globálně i specificky a které budou mít s největší pravděpodobností v blízké budoucnosti vliv na další vývoj a změny v oblasti lidských zdrojů v ICT. V práci jsou vysvětleny pojmy lidské zdroje a pojmy s nimi související.
Human resources in informations and communications technologies
Keywords: information societies; informations and communications technologies; Human Resources; informační společnosti; Informační a komunikační technologie; Lidské zdroje