CBD/CBG a účinky na tělo - Coufalová, Pavlína (Univerzita Pardubice, 2022)
Bakalářská práce je věnována CBD a CBG a jejich účinkům na lidské tělo. V úvodu je vysvětlen rozdíl mezi CBD a CBG a jejich struktura. Následně se práce zabývá především jejich účinky na nervovou, kožní, rozmnožovací a trávicí soustavu. Nejvíce se práce věnuje využití CBD a CBG pro doplňkovou a alternativní léčbu onemocnění, která doprovází bolesti, nevolnosti, depresivní a úzkostné stavy.
The Effect Of CBD/CBG On Human Body
Keywords: kanabidiol; kanabigerol; doplňková a alternativní medicína; bolest; zánět; psychické stavy; cannabidiol; cannabigerol; complementary and alternative medicine; pain; inflammation; mental states